Túróval töltött zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 zsemle (kissé szikkadt)
- 25 dkg túró
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
- 2 dl tej
Elkészítése:
A zsemléknek a tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, és a két tojás sárgájával.
A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá egy evőkanál kristálycukorral.
A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a tejbe mártott zsemléket. Ezután töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemle szeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük még a zsemlék ropogósak és a tetején a habkorona szép aranybarna lesz.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »