Török zsemle recept

Elkészítése:
A langyos hozzávalókból kézzel vagy a robotgép dagasztó karjával ruganyos tésztát dagasztunk, betesszük műanyag tálba, és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (gyorsabb módszer: kelesztőtálba tesszük, és berakjuk a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percig, majd benn is hagyjuk, kb. 1/2 óra alatt megkel), ezután 16 részre osztjuk, kis rudakat sodrunk belőle (nem kell lisztezni, nagyon jó kis tészta), félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd feltekerjük csiga alakban, és a végét aláhajtjuk. Lekenjük tejes tojás sárgájával, megszórjuk a magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon (nem kell előmelegíteni a sütőt, közben is hadd keljen).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »