Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Török zsemle recept

Török zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg liszt
    • 1 zacskó szárított élesztő (vagy friss)
    • 1,5 dl tejföl vagy natúr joghurt
    • 1,5 dl étolaj
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/4 pohár cukor
    • 1 púpozott teáskanál só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1-2 evőkanál tej
    • szezámmag
    • lenmag
    • mák

    Elkészítése:
    A langyos hozzávalókból kézzel vagy a robotgép dagasztó karjával ruganyos tésztát dagasztunk, betesszük műanyag tálba, és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (gyorsabb módszer: kelesztőtálba tesszük, és berakjuk a mikróba, legkisebb fokozatra 5 percig, majd benn is hagyjuk, kb. 1/2 óra alatt megkel), ezután 16 részre osztjuk, kis rudakat sodrunk belőle (nem kell lisztezni, nagyon jó kis tészta), félbehajtjuk, megcsavarjuk őket, majd feltekerjük csiga alakban, és a végét aláhajtjuk. Lekenjük tejes tojás sárgájával, megszórjuk a magokkal, és aranybarnára sütjük kb. 200 fokon (nem kell előmelegíteni a sütőt, közben is hadd keljen).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá