Spanyol briós – Ensaimadas recept

Hozzávalók:
- 25 g élesztő (vagy 1 ek porélesztő)
- 50 g cukor
- 120 ml meleg víz
- 300 g sima liszt
- 0,5 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olívaolaj
- 100 g vaj (a lekenéshez)
- fahéjas cukor
Elkészítése:
Elkészítjük a kovászt: az élesztőt összekeverjük a langyos, cukros vízzel és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást és a felfutott élesztőt. Rugalmas, kissé puha tésztát gyúrunk. Kivajazott tálba rakjuk, letakarjuk fóliával, és a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületen 4 részre osztjuk. Mindegyiket kisodorjuk kb. 27 x 38 cm-es téglalap alakúra, és olvasztott vajjal lekenjük. Egy csíkban megszórjuk fahéjas cukorral, és feltekerjük.
Mikor mindegyiket feltekertük, csigákat formázunk belőlük (a hajtás a tetejére kerüljön), a végét összecsípjük, és a csiga alá tesszük.
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük olvasztott vajjal. Letakarva hagyjuk kelni 40 percet.
Közben a sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral leszórva tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=ZKQVPjKSh0A
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »