Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-túrós batyu recept

Meggyes-túrós batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg leveles tészta

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília aroma
    • 4 ek kristálycukor (ízlés szerint lehet több is)
    • 10-15 szem meggy
    • 1 tk rumaroma

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin

    Elkészítése:
    A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást, és a vanília aromát egy tálban összekeverjük, és egy másikban pedig a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és a maradék egy evőkanál cukorral. Pár percig állni hagyjuk, majd a túróhoz keverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk jó vékonyra, és 10×10-es kockákra vágjuk, megtöltjük a túrótöltelékkel. A szemben lévő csúcsokat megfogjuk, és jól egymásra lapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással a batyukat, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. A kisült batyukat lekenjük olvasztott margarinnal.
    Nagyon gyors, egyszerű, és nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá