Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lábtörlő recept

Lábtörlő
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 3,5 dl langyos tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 csapott kávéskanál cukor
    • 2 púpos kávéskanál só
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 2 kávéskanál olaj
    • 10-12 db virsli

    Elkészítése:
    Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás  kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem.

    Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.) A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát.

    Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek.

    Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütöm.

    Ha elkészül,ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható,például:fokhagyma, tejföl, ketchup,majonéz,mustár. Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá