Kakaós-fahéjas fornetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 25 dkg fagyos margarin
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 ek kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk, majd még háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára szórjuk a felét. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk. Körönként 6 cikkre vágjuk. A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük. Szép, leveles, roppanós lett.
Tipp:
Én rögtön dupla adagban sütöttem.
A kakaós-fahéjas fornetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 19 g