Kakaós-fahéjas fornetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 2,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 25 dkg fagyos margarin
Töltelékhez:
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 ek kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk, majd még háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára szórjuk a felét. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk. Körönként 6 cikkre vágjuk. A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük. Szép, leveles, roppanós lett.
Tipp:
Én rögtön dupla adagban sütöttem.
A kakaós-fahéjas fornetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »