Kakaós-fahéjas fornetti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 2 kk só
  • 1 mk cukor
  • 25 dkg fagyos margarin

Töltelékhez:

  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 3 ek kristálycukor

Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.

Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk, majd még háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.

A tésztát két részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára szórjuk a felét. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk. Körönként 6 cikkre vágjuk. A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.

Felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük. Szép, leveles, roppanós lett.

Tipp:

Én rögtön dupla adagban sütöttem.