Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a sóval és a tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk, majd még háromszor, 20 percenként hajtogatjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára szórjuk a felét. A másik felét a következő kinyújtott lapra szórjuk. Körönként 6 cikkre vágjuk. A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük. Szép, leveles, roppanós lett.
Én rögtön dupla adagban sütöttem.