Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dolce nero recept

Dolce nero
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 0,5 l tej
    • 90 dkg liszt
    • 0,5 dl olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 2 kanál cukor
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő

    Hajtogatáshoz:

    • 25 dkg margarin

    Töltéshez:

    • kakaó
    • cukor
    • olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk, és meleg helyen letakarva kelesztjük.

    Utána elnyújtjuk és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg margarin felét, ráhajtjuk a jobb szélső harmadot és erre reszeljük a maradék margarint, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal és az egészet kettéhajtjuk.

    Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát. Az utolsó kelesztés után fél cm vastagra elnyújtjuk és kb 10×35 cm-es háromszögekre vágjuk(kb 12 db emberes adag lesz belőle).

    Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral és feltekerjük.
    A tetejét megkenjük tojással, kelesztjük és előmelegített sütőben 160-170 C° arany barnára sütjük.

    Ha nem akarunk hajtogatni akkor az olaj elmarad, és a margarint belegyúrjuk a tésztába, de nagyon megérni rászánni az időt mert egészen más a végeredmény.

    Könnyű leveles tésztát kapunk ami nagyon hasonlít a látványpékségekben kapható finomságokhoz.

    Természetesen mással is tölthető, bármilyen formában.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá