Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, lekváros batyu recept

Diós, lekváros batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 ek mazsola
    • 10 dkg darált dió
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 1 csomag készen kapható leveles tészta (50 dkg)
    • 1 evőkanál liszt a nyújtáshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek. porcukor

    Elkészítése:

    A mazsolát leöblítjük, vízbe, esetleg rumba áztatjuk, majd lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval meg a lekvárral. (Ha fagyasztott tésztát vásárolunk, azt szobahőmérsékleten hagyni kell kiengedni, kb. 2 óra). A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kb. 7×7 cm-es lapokat vágunk belőle. A diós lekvárból a tésztalapok közepébe 1-1 kiskanálnyit teszünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, átlósan összefogjuk a sarkokat. A középen összenyomkodjuk őket, azaz batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá