Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis croissant recept

Csokis croissant
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta

    • 1/2 cs élesztő
    • 50 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • nagy csipet só
    • 2-3 ek cukor
    • 6 dkg vaj

    Töltelék

    • 2-3 ek kakaó
    • 12,5 dkg vaj/margarin
    • porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:
    Élesztőt felfuttassuk langyos tejben, 1 ek cukorral és 1 ek lisztel. Ha felfutott összedolgozzuk a liszttel, sóval, cukorral. Fél-egy órán át pihentetjük, amíg meg nem kel.
    Kisodorjuk a tésztát 0,5-1 cm vékonyra és a megpuhult vajat rákenjük. Behajtjuk a közepéhez igazítva két szélső oldalt, aztán ráhajtjuk a felső, alsó oldalakat is (végül egy kockát kapunk). Óvatosan kisodorjuk 0,5 cm vékonyra, ha lehet téglalap formájúra.
    Középen hosszában kettévágjuk, és a keletkezett 2 vékonyabb téglalapból háromszögeket vágunk, majd feltekerjük. Ha nem lenne elég hosszú a háromszög, kicsit megnyújthatjuk, hogy tudjuk többször feltekerni. Lehetőleg próbáljunk az első tekerésnél kis üres teret megtartani a krémnek.
    Körbe lekenjük felvert tojással és 180-200°C-on készre sütjük.
    A tölteléket összekeverjük, és ha készre sült a tészta egy töltővel beletöltjük a krémet a belsejébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá