Citrommázas diós csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg olvasztott vaj
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl citromlé
Elkészítése:
Az élesztőt 1 mk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát,jó vékonyra kisodorjuk,olvasztott vajjal lekenjük.
A töltelékhez hozzávalóit összekeverjük és a tésztára hintjük, majd elkezdjük a tésztát feltekerni a két szélesebb részéről. Minden tekerésnél a tésztát megkenjük olvasztott vajjal, egész addig,míg középen összeérnek.
2 cm vastagra szeleteljük fel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 15 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük.
170 fokra melegített sütőben megsütjük.
A citrommáz hozzávalóit kikeverjük. A szirupot egy ecset segítségével a még meleg csigára lekenjük.