Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes bukta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • A tésztához:

    • 3 dl tej
    • 5 g só
    • 10 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 60 dkg liszt
    • Töltelék: mogyorókrém
    • kenéshez: 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Először a tésztát készitjük el. Az összetevőket egy tálba mérjük – ügyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval, majd simára dagasztjuk a tésztát. A kész tésztát kétszeresére kelesztjük kb. 20 perc alatt.A megkelt tésztát lisztes asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 db szabályos négyzetre vágjuk.Mindegyik négyzet közepére 1 kanál nutellát teszünk.Feltekerjük a szélét picit lenyomkodjuk.A buktákat sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.A felvert tojással megkentük és pár percet még pihentetjük.Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá