Almás-diós kifli recept

Elkészítése:
Tészta készítése:
Az élesztőt kis cukorral langyos tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni.
A liszteket tálba tesszük, a vajat megmikrózzuk (épp csak lágyra, nem forróra), és a liszthez adjuk 1 tojással, olajjal, a cukorral, csipet sóval és az olajjal együtt. A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk . Jól összegyúrjuk (15 perc), hogy egy lágy, kellemes tésztát kapjunk, ami nem ragad a kezünkhöz és a tálhoz sem, de arra ügyeljünk, hogy a tészta ne legyen kemény!
40 percet letakarva tiszta konyharuhával, meleg helyen hagyjuk kelni.
Az almát megpucoljuk, cikkelyekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm vastag ék alakú szeletek). A diót a cukorral összekeverjük, és ebben megforgatjuk az alma cikkelyeket.
A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 3 egyenlő kis cipót formálunk. Kör alakú, fél centi vastag kis lapokat nyújtunk. A kör alakú lapokat felosztjuk cikkekre.
A körcikkeket habosra kikevert vajjal megkenjük (csak azt a felét, amire az alma cikkelyeket tesszük).
A megkent tészták szélesebb felére helyezzük a diós-cukros almákat, és betekerjük. Az így kapott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük a tetejüket, és 20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
A cukor lehet több is, ha édesebben szeretjük, és fahéjat is szórhatunk az almára.
A almás-diós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »