Almás-diós kifli recept

Elkészítése:
Tészta készítése:
Az élesztőt kis cukorral langyos tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni.
A liszteket tálba tesszük, a vajat megmikrózzuk (épp csak lágyra, nem forróra), és a liszthez adjuk 1 tojással, olajjal, a cukorral, csipet sóval és az olajjal együtt. A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk . Jól összegyúrjuk (15 perc), hogy egy lágy, kellemes tésztát kapjunk, ami nem ragad a kezünkhöz és a tálhoz sem, de arra ügyeljünk, hogy a tészta ne legyen kemény!
40 percet letakarva tiszta konyharuhával, meleg helyen hagyjuk kelni.
Az almát megpucoljuk, cikkelyekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm vastag ék alakú szeletek). A diót a cukorral összekeverjük, és ebben megforgatjuk az alma cikkelyeket.
A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 3 egyenlő kis cipót formálunk. Kör alakú, fél centi vastag kis lapokat nyújtunk. A kör alakú lapokat felosztjuk cikkekre.
A körcikkeket habosra kikevert vajjal megkenjük (csak azt a felét, amire az alma cikkelyeket tesszük).
A megkent tészták szélesebb felére helyezzük a diós-cukros almákat, és betekerjük. Az így kapott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük a tetejüket, és 20 perc pihentetés után 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
A cukor lehet több is, ha édesebben szeretjük, és fahéjat is szórhatunk az almára.
A almás-diós kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »