Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pékkifli recept

Pékkifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 2 ek cukor
    • 1 ek só
    • 50 g élesztő
    • 2 kávéscsésze olaj (kicsi)
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dl víz

    Kenéshez és a tetejére

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint magvak

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipóra formázzuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd 6 háromszögre vágjuk, majd feltekerjük. Így összesen a 4 cipóból 24 kilfi lesz.

    (Tölteléknek tetszés szerint bármit használhatunk. Én sonkát és tojást szoktam, de lehet édes töltelék is, csak akkor a kiflik tetejét nem sózzuk. Töltelék nélkül is nagyon finom.)

    A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és ízlés szerint szórunk a tetejére sót vagy különféle magvakat. (ha nem használunk sütőpapírt, akkor a kiflik közé dobáljunk vajdarabokat. Puha lesz tőle a kifli és nem ragad le.)

    20 fokra előmelegített sütben pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá