Pékkifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 50 g élesztő
- 2 kávéscsésze olaj (kicsi)
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
Kenéshez és a tetejére
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint magvak
- só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipóra formázzuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd 6 háromszögre vágjuk, majd feltekerjük. Így összesen a 4 cipóból 24 kilfi lesz.
(Tölteléknek tetszés szerint bármit használhatunk. Én sonkát és tojást szoktam, de lehet édes töltelék is, csak akkor a kiflik tetejét nem sózzuk. Töltelék nélkül is nagyon finom.)
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és ízlés szerint szórunk a tetejére sót vagy különféle magvakat. (ha nem használunk sütőpapírt, akkor a kiflik közé dobáljunk vajdarabokat. Puha lesz tőle a kifli és nem ragad le.)
20 fokra előmelegített sütben pirosra sütjük.