Pékkifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 50 g élesztő
- 2 kávéscsésze olaj (kicsi)
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
Kenéshez és a tetejére
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint magvak
- só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipóra formázzuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd 6 háromszögre vágjuk, majd feltekerjük. Így összesen a 4 cipóból 24 kilfi lesz.
(Tölteléknek tetszés szerint bármit használhatunk. Én sonkát és tojást szoktam, de lehet édes töltelék is, csak akkor a kiflik tetejét nem sózzuk. Töltelék nélkül is nagyon finom.)
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és ízlés szerint szórunk a tetejére sót vagy különféle magvakat. (ha nem használunk sütőpapírt, akkor a kiflik közé dobáljunk vajdarabokat. Puha lesz tőle a kifli és nem ragad le.)
20 fokra előmelegített sütben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

