Pékkifli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 2 ek cukor
- 1 ek só
- 50 g élesztő
- 2 kávéscsésze olaj (kicsi)
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
Kenéshez és a tetejére
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint magvak
- só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipóra formázzuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd 6 háromszögre vágjuk, majd feltekerjük. Így összesen a 4 cipóból 24 kilfi lesz.
(Tölteléknek tetszés szerint bármit használhatunk. Én sonkát és tojást szoktam, de lehet édes töltelék is, csak akkor a kiflik tetejét nem sózzuk. Töltelék nélkül is nagyon finom.)
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük és ízlés szerint szórunk a tetejére sót vagy különféle magvakat. (ha nem használunk sütőpapírt, akkor a kiflik közé dobáljunk vajdarabokat. Puha lesz tőle a kifli és nem ragad le.)
20 fokra előmelegített sütben pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »