Parmezános-hagymás kenyér recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 szál újhagyma
- 2 ek apróra vágott metélőhagyma
- 3,2 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 1-2 ek reszelt parmezán
Elkészítése:
Egy serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Félretesszük hűlni.
A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, az aprított metélőhagymát, a parmezánt, a kihűlt vöröshagymát, majd a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk.
Egy püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát 190 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Sütés előtt megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal, vagy mákkal. Én chia magot is használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

