Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parmezános-hagymás kenyér recept

Parmezános-hagymás kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 50 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 szál újhagyma
    • 2 ek apróra vágott metélőhagyma
    • 3,2 dl langyos víz
    • 1 tk cukor
    • 1-2 ek reszelt parmezán

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Félretesszük hűlni.

    A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

    A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, az aprított metélőhagymát, a parmezánt, a kihűlt vöröshagymát, majd a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk.

    Egy püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk duplájára kelni.

    A megkelt tésztát 190 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Sütés előtt megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal, vagy mákkal. Én chia magot is használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá