Parmezános-hagymás kenyér recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 2 szál újhagyma
- 2 ek apróra vágott metélőhagyma
- 3,2 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 1-2 ek reszelt parmezán
Elkészítése:
Egy serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Félretesszük hűlni.
A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, az aprított metélőhagymát, a parmezánt, a kihűlt vöröshagymát, majd a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk.
Egy püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk duplájára kelni.
A megkelt tésztát 190 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Sütés előtt megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal, vagy mákkal. Én chia magot is használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »