Parmezános-hagymás kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek apróra vágott metélőhagyma
  • 3,2 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 1-2 ek reszelt parmezán

Elkészítése:

Egy serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Félretesszük hűlni.

A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, az aprított metélőhagymát, a parmezánt, a kihűlt vöröshagymát, majd a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk.

Egy püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk duplájára kelni.

A megkelt tésztát 190 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Sütés előtt megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal, vagy mákkal. Én chia magot is használtam.