Ördögpirula recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott ek porcukor
- 6 ek tej
- 1 ek étolaj
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az étolajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához. Kis golyókat formázunk belőle.
Nem túl forró olajban, fedő alatt szép aranysárgára kisütjük úgy, hogy közben megfordítjuk.
Lassú tűznél süssük, hogy átsüljön.
Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk. Tálalhatjuk plusz baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Hasonlít a fánkhoz, nagyon finom, könnyű. Egy jó tartalmas leves után is kínálhatjuk második fogásként.
A Ördögpirula kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 314 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 50 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.