Omlós vajas pogácsa recept

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal .Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.A tojást és a tejfölt kikavarjuk a cukorral , sóval.A masszát belekavarjuk a lisztbe ,majd hozzáadjuk az élesztős tejet . Először ragadós tésztát kapunk .
A tésztát kiborítjuk lisztezett deszkára ,negyed órát hagyjuk pihenni ,majd kinyújtjuk , hajtogatjuk . Ezt 3 x megismételjük fél órás pihentetéssel . A negyedik nyújtásnál már nem ragad szaggatható tésztánk lesz .Közepes szaggatóval kiszaggatjuk , tojással megkenjük ,reszelt sajttal megszórjuk . Előmelegített sütőben pirosra sütjük . ( Kb 20-25 perc, 180 fokon)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »