Omlós kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt (BL55 vagy BL80)
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 mk aszkorbin (C-vitamin por)
- 1,5-2 dl langyos víz
- 3 dkg puha margarin
Elkészítése:
Élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
30 percig pihentetem, majd átgyúrom és lisztezett kenyérformába helyezem. Újabb 20 perc pihentetés következik.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó rácson, vízgőz felett kb 30 percet sütöm.
Akkor jó ha megkocogtatva kong a kenyér alja. Ha kisült pár percre letakarom konyharuhával.
Amikor kihűlt szépen szeletelhető…másnap is finom omlós :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »