Omlós almás pite recept

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. (A tészta ne legyen kemény!) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, majd két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk, és mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre .
Villával megszurkáljuk a tetejét, és tojássárgájával lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »