Omlós almás pite recept

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. (A tészta ne legyen kemény!) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, majd két részre osztjuk.
2 db cipót formázunk, és mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre .
Villával megszurkáljuk a tetejét, és tojássárgájával lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »