Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellával töltött kelt kifli recept

Nutellával töltött kelt kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 40 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2-3 dl tej (amennyit felvesz)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Töltelék:

    • nutella

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk.

    A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát, kis tejet még lehet hozzá tenni.)

    Hűvös helyen fél órát pihentetjük legalább.

    A tésztát 4 darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még kelni fog.

    A köröket cikkekre vágjuk. Mindegyik cikkbe egy adag nutellát teszünk, majd feltekerjük. (Én mikor elkezdem tekerni, egy picit körbe szoktam nyomkodni a tölteléket, így kisebb az esélye, hogy kifolyik.)

    Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk.

    Lekenjük tojássárgájával, majd kb. 10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Nutella helyett lekvárral is megtölthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá