Narancsos túróval töltött kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejföl
- kb 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 ek liszt
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 ek búzadara
- 1 közepes narancs leve és reszelt héja
A kiflik kenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk, jól kidolgozzuk.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.
A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.
Mind a 4 darabot kör alakúra kinyújtjuk.
Kettőt egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk.
A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
A másik két tészta darabbal is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük,tejjel elkevert ,felvert tojással lekenjük a kifliket.
20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »