Narancsos túróval töltött kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejföl
- kb 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 ek liszt
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 ek búzadara
- 1 közepes narancs leve és reszelt héja
A kiflik kenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk, jól kidolgozzuk.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.
A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.
Mind a 4 darabot kör alakúra kinyújtjuk.
Kettőt egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk.
A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
A másik két tészta darabbal is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük,tejjel elkevert ,felvert tojással lekenjük a kifliket.
20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »