Narancsos túróval töltött kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tejföl
- kb 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Kenéshez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 ek liszt
Töltelék:
- 25 dkg tehéntúró
- cukor ízlés szerint
- 1 ek búzadara
- 1 közepes narancs leve és reszelt héja
A kiflik kenéséhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk, jól kidolgozzuk.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.
A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.
Mind a 4 darabot kör alakúra kinyújtjuk.
Kettőt egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk.
A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
A másik két tészta darabbal is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük,tejjel elkevert ,felvert tojással lekenjük a kifliket.
20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »