Hozzávalók:
Kenéshez:
Töltelék:
A kiflik kenéséhez:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal ledagasztjuk, jól kidolgozzuk.
A kenéshez a puha vajat a liszttel összekeverjük.
A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk. A lisztes vajjal lenjük, majd feltekerjük és 4 részbe vágjuk.
Mind a 4 darabot kör alakúra kinyújtjuk.
Kettőt egymásra helyezünk, nyújtófával egymásra sodorjuk és 8 cikkre vágjuk.
A cikkek hosszabb, fenti részére teszünk a töltelékből és feltekerjük.
A másik két tészta darabbal is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük,tejjel elkevert ,felvert tojással lekenjük a kifliket.
20 percet hagyjuk kelni, majd 190 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!