Narancsos töltött kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 narancs
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg puha margarin
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 1 púpos ek baracklekvár
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Természetesen másmilyen töltelékkel is elkészíthető.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a megmosott narancsok héját. A narancs levét kifacsarjuk és fokozatosan adagolva a tésztába gyúrjuk. Annyit tegyünk a narancs levéből bele, hogy jól formázható legyen.
Jól kidolgozzuk. Nagyon jó állagú linzer tésztát kapunk. Hűtőben egy órát pihentetjük.
Ezután 3 részre vágjuk. 3 cipót formázunk, majd egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
A köröket 8 cikkre vágjuk. A cikkek felső, nagyobb részére 1 tk tölteléket teszünk, majd innen kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 190 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha a sütemény világos marad. Ha túlsütjük, akkor kemény lesz.
Még forrón vaníliás porcukorban meghempergetjük.