Narancsos csokoládé torta recept

Hozzávalók:
Kakaós omlós tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 ek jó minőségű kakaópor
- 8 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hideg víz (ha szükséges)
A töltelékhez:
- 5 nagyobb narancs leve (250 ml)
- 200 ml sűrű tejszín (30%-os)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 85 g cukor
- 1 kezeletlen narancs héja
Csokoládéöntethez:
- 85 g csokoládé (70%-os)
- 100 ml tejszín
- 2 ek juharszirup
Elkészítése:
A lisztben morzsoljuk el a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a kakaóport, és 1 tojással állítsuk össze a tésztát. Ha nem állna össze, kevés hideg vizet adjunk hozzá.
Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető. Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, és egy zsírpapírral béleljük ki. Öntsünk bele a sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és süssük még tovább 15 percig. Akkor jó, ha már száraznak tűnik a tészta.
Szűrjük le a narancslevet, és 250 ml-nyit öntsünk egy vastagfalú edénybe. Öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.
Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet.
Öblítsük ki az edényt, és az egész krémet öntsük vissza az edénybe. Közepes hőfokon kevergetve főzzük 5 percig, amíg annyira besűrűsödik, hogy bevonja egy kanál hátát.
Szűrjük egy kancsóba, keverjük hozzá a narancs héját, és öntsük a krémet a tésztára. Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy legalább 4 órára, amíg a krém megdermed. Olvasszuk össze a csokoládészósz hozzávalóit, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon, és tegyük vissza az egészet a hűtőbe, amíg ez is megdermed.
A maradék csokiszószt, a hideg pite mellé kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »