Narancsos csokoládé torta recept
Hozzávalók:
Kakaós omlós tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 ek jó minőségű kakaópor
- 8 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hideg víz (ha szükséges)
A töltelékhez:
- 5 nagyobb narancs leve (250 ml)
- 200 ml sűrű tejszín (30%-os)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 85 g cukor
- 1 kezeletlen narancs héja
Csokoládéöntethez:
- 85 g csokoládé (70%-os)
- 100 ml tejszín
- 2 ek juharszirup
Elkészítése:
A lisztben morzsoljuk el a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a kakaóport, és 1 tojással állítsuk össze a tésztát. Ha nem állna össze, kevés hideg vizet adjunk hozzá.
Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű, cakkos szélű piteformát, aminek az alja kivehető. Szurkáljuk meg villával, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
Tegyük a sütőformát a tűzhely rácsára, és egy zsírpapírral béleljük ki. Öntsünk bele a sütőbabot, és így süssük 15 percig, majd távolítsuk el a sütőpapírt a babbal, és süssük még tovább 15 percig. Akkor jó, ha már száraznak tűnik a tészta.
Szűrjük le a narancslevet, és 250 ml-nyit öntsünk egy vastagfalú edénybe. Öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.
Keverjük össze a tojásokat a cukorral egy tálban, majd egy habverővel folyamatosan kevergetve öntsük hozzá a forró krémet.
Öblítsük ki az edényt, és az egész krémet öntsük vissza az edénybe. Közepes hőfokon kevergetve főzzük 5 percig, amíg annyira besűrűsödik, hogy bevonja egy kanál hátát.
Szűrjük egy kancsóba, keverjük hozzá a narancs héját, és öntsük a krémet a tésztára. Hűtsük le, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára, vagy legalább 4 órára, amíg a krém megdermed. Olvasszuk össze a csokoládészósz hozzávalóit, majd locsoljuk a tortára a képen látható módon, és tegyük vissza az egészet a hűtőbe, amíg ez is megdermed.
A maradék csokiszószt, a hideg pite mellé kínáljuk.