Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozart gombóc recept

Mozart gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg főtt és áttört burgonya
    • 10 dkg liszt
    • 1 evőkanál puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 1 doboz Mozart desszert

    Elkészítése: A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, vajjal, tojás sárgával és a sóval. Arra ügyeljünk, hogy ne túl kemény állagú tésztát készítsünk.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és négyzeteket vágunk belőle. A desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre és golyóvá formázzuk.

    Sós, vízben főzzük, míg a víz tetejére fel nem jönnek és 1 perc után szedjük is ki szűrőkanállal. Darált dióba vagy pirított morzsába forgatjuk és tálaljuk is. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá