Mohácsi rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 réteslap
- 4 db 150 g-os kefir
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 kefires pohár búzadara
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3/4 kefires pohár étolaj
- 5 kefires pohár porcukor
- 50 dkg túró
- 1 doboz őszibarack befőtt
A réteslapok kenéséhez:
- étolaj
A rétes tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A gyümölcs és a túró kivételével mindent összekeverünk és 1 órát a hűtőben állni hagyjuk. Ez fontos,mert a rétesből nem lesz semmi ha nem pihentetjük!
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Az első réteslapot rátesszük, olajjal lekenjük, majd következik a 2. réteslap.
Erre öntjük a fele búzadarás keveréket, ami a hűtőben megduzzadt. Megszórjuk a túró felével, majd a feldarabolt barack felével. Rátesszük a következő két réteslapot, egyenként lekenjük olajjal.
Erre kerül a másik fele darás keverék, megszórjuk a túróval, majd a barack darabokkal és befedjük a 2 db olajozott réteslappal.
Az egész tojást felverjük, tejföllel összekeverjük és a felső réteslapot az egésszel lekenjük.
Meggyel is készíthető, legközelebb azzal készítem.
180 fokra melegített sütőben, szép aranysárgára megsütjük. Nálam ez körülbelül 40 percet vett igénybe.
Sütés közben fóliával fedjük le a tetejét, ha gyorsan sülne, meg ne égjen a teteje!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »