Mogyorókrémes kifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül).
Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel.
Ezt félretesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk.
Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk.
A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »