Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes kifli recept

Mogyorókrémes kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • mogyorókrém kb 20 dkg
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül).

    Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.

    4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel.

    Ezt félretesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk.

    Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk.

    A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük.

    A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá