Minifánk recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
28 darabhoz:
- 3 ek porcukor
- 4 ek schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 4 ek finomliszt)
- 3 ek glutenix-alfa mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 3 ek rétesliszt)
- 1 cs sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 ek olaj
- 1 dl laktózmentes tej
Elkészítése:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az olajat. Egy külön edénybe összekavarom a liszteket a sütőporral, majd a tojásos cukros masszához adom és alaposan összedolgozom, végül hozzáadom a tejet.
Ha az alapanyagokat összekevertem 15-20 percet állni hagyom, majd elektromos fánk sütőben, adagonként 7-8 perc alatt készre sütöm! Ha nincs ilyen sütőd, főzőlapon, olajban is kisütheted.
Tetszőlegesen és ételallergia függvényében díszítem!
Jó nassolást Mindenkinek! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.