Mini kakós csiga recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő (vagy 1/2 csomag instant)
- 5 ek cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 100 g vaj
- kakaópor
- porcukor
Tetejére:
- tojás
- kevés tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, két részletben nyújtsuk ki téglalap alakúra (így kapunk mini csigát). A vajat olvasszuk meg, adjunk hozzá annyi porcukrot és kakaóport, hogy kenhető legyen a massza. A kinyújtott tésztát jó vastagon megkenjük a kakaós masszával, majd, mint a bejglit feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire sorakoztatjuk a csigákat. Tetejüket tojással lekenjük, aztán mehetnek is a sütőbe.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, tejjel megkenjük a tetejüket, hogy puhább legyen a tészta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.