Mini kakós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő (vagy 1/2 csomag instant)
- 5 ek cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 100 g vaj
- kakaópor
- porcukor
Tetejére:
- tojás
- kevés tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, két részletben nyújtsuk ki téglalap alakúra (így kapunk mini csigát). A vajat olvasszuk meg, adjunk hozzá annyi porcukrot és kakaóport, hogy kenhető legyen a massza. A kinyújtott tésztát jó vastagon megkenjük a kakaós masszával, majd, mint a bejglit feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire sorakoztatjuk a csigákat. Tetejüket tojással lekenjük, aztán mehetnek is a sütőbe.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, tejjel megkenjük a tetejüket, hogy puhább legyen a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »