Mini kakós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő (vagy 1/2 csomag instant)
- 5 ek cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 100 g vaj
- kakaópor
- porcukor
Tetejére:
- tojás
- kevés tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, két részletben nyújtsuk ki téglalap alakúra (így kapunk mini csigát). A vajat olvasszuk meg, adjunk hozzá annyi porcukrot és kakaóport, hogy kenhető legyen a massza. A kinyújtott tésztát jó vastagon megkenjük a kakaós masszával, majd, mint a bejglit feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire sorakoztatjuk a csigákat. Tetejüket tojással lekenjük, aztán mehetnek is a sütőbe.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, tejjel megkenjük a tetejüket, hogy puhább legyen a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »