Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, két részletben nyújtsuk ki téglalap alakúra (így kapunk mini csigát). A vajat olvasszuk meg, adjunk hozzá annyi porcukrot és kakaóport, hogy kenhető legyen a massza. A kinyújtott tésztát jó vastagon megkenjük a kakaós masszával, majd, mint a bejglit feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire sorakoztatjuk a csigákat. Tetejüket tojással lekenjük, aztán mehetnek is a sütőbe.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, tejjel megkenjük a tetejüket, hogy puhább legyen a tészta.