Mini kakós csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos tej
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 1/2 csomag instant)
  • 5 ek cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 100 g vaj
  • kakaópor
  • porcukor

Tetejére:

  • tojás
  • kevés tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból szokásos módon közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, két részletben nyújtsuk ki téglalap alakúra (így kapunk mini csigát). A vajat olvasszuk meg, adjunk hozzá annyi porcukrot és kakaóport, hogy kenhető legyen a massza. A kinyújtott tésztát jó vastagon megkenjük a kakaós masszával, majd, mint a bejglit feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsire sorakoztatjuk a csigákat. Tetejüket tojással lekenjük, aztán mehetnek is a sütőbe.
180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük a sütőből, tejjel megkenjük a tetejüket, hogy puhább legyen a tészta.