Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini fahéjas csavart kalács recept

Mini fahéjas csavart kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 6 kalácshoz

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek méz
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 4 ek cukor
    • 1 tk fahéj
    • 2 ek olaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája+1 kk tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

    Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A cukrot egy tálkába öntjük, majd hozzákeverjük a fahéjat. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 6 egyenlő részre vágjuk.

    Golyókat formázunk, amiket oválisra nyújtunk. Lekenjük olajjal. Megszórjuk a fahéjas cukorral. A hosszabbik oldaláról feltekerjük, a hajtás szélet alulra fordítjuk.

    Egy éles késsel hosszában kettévágjuk úgy, hogy a tésztacsík tetején hagyunk kb. 3-4 cm átvágatlan részt. Az átvágatlan részt alulról felfelé fordítjuk, mintegy megcsavarva a tésztát. Majd a két vágott szálat egymáson összetekerjük.

    A tészta két végét jól összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rajuk. Hagyjuk még kelni 20 percet. Lekenjük egy tojás sárgája és kevéske tej keverékével a tésztás részt.

    Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá