Mini croissant recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 0,5 liter tej
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl étolaj
- 5 dkg élesztő
- A töltéshez vaj, vagy háromszög sajt
- Tetejére: 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 10 dkg sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk. A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 16 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál). A cikkek szélesebb végébe teszünk egy késhegynyi margarint, vagy sajtot, majd behajtjuk a szélét és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd a tepsibe hagyjuk kelni. Amikor megkeltek megkenjük őket tojással és reszelt sajtot teszünk a tetejükre. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.