Mini croissant recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 0,5 liter tej
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl étolaj
- 5 dkg élesztő
- A töltéshez vaj, vagy háromszög sajt
- Tetejére: 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 10 dkg sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk. A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 16 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál). A cikkek szélesebb végébe teszünk egy késhegynyi margarint, vagy sajtot, majd behajtjuk a szélét és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd a tepsibe hagyjuk kelni. Amikor megkeltek megkenjük őket tojással és reszelt sajtot teszünk a tetejükre. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


