Mini croissant recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 0,5 liter tej
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl étolaj
- 5 dkg élesztő
- A töltéshez vaj, vagy háromszög sajt
- Tetejére: 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 10 dkg sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra vágjuk. A cipókat kinyújtjuk kör alakban és 16 cikket vágunk belőle (mint a pizzánál). A cikkek szélesebb végébe teszünk egy késhegynyi margarint, vagy sajtot, majd behajtjuk a szélét és feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd a tepsibe hagyjuk kelni. Amikor megkeltek megkenjük őket tojással és reszelt sajtot teszünk a tetejükre. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »