Mini bejgli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 36 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 9 dkg margarin
- 36 g cukor
- 7 g tejpor
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg cukor vagy 4 ek méz
- 5 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált mákot, a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, a morzsát a tejjel kenhető masszává keverjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, majd a vajat, sót, cukrot, élesztőt és végül a tejport belekeverjük. Gyorsan összedolgozzuk, majd 10 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle és kb 10 percig pihentetjük.
3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat, nagyjából téglalap alakúra, majd az ugyanannyi súlyú tölteléket rákenjük egyenletesen és feltekerjük.
A bejgliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, majd felvert tojással lekenjük. Ha megszáradt a tojás újra lekenjük és 200 fokos sütőben sütjük kb 20 percig.
Ebből az adagból 10 mini bejgli lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »