Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini bejgli recept

Mini bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 36 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só
    • 9 dkg margarin
    • 36 g cukor
    • 7 g tejpor

    Töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 20 dkg cukor vagy 4 ek méz
    • 5 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 dl tej

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A darált mákot, a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, a morzsát a tejjel kenhető masszává keverjük.

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, majd a vajat, sót, cukrot, élesztőt és végül a tejport belekeverjük. Gyorsan összedolgozzuk, majd 10 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle és kb 10 percig pihentetjük.

    3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat, nagyjából téglalap alakúra, majd az ugyanannyi súlyú tölteléket rákenjük egyenletesen és feltekerjük.

    A bejgliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, majd felvert tojással lekenjük. Ha megszáradt a tojás újra lekenjük és 200 fokos sütőben sütjük kb 20 percig.

    Ebből az adagból 10 mini bejgli lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá