Mini bejgli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mini bejgli

Hozzávalók:
Tészta:

  • 36 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 9 dkg margarin
  • 36 g cukor
  • 7 g tejpor

Töltelék:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor vagy 4 ek méz
  • 5 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 dl tej

Tetejére:

  • felvert tojás

Elkészítése:

A darált mákot, a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, a morzsát a tejjel kenhető masszává keverjük.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, majd a vajat, sót, cukrot, élesztőt és végül a tejport belekeverjük. Gyorsan összedolgozzuk, majd 10 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle és kb 10 percig pihentetjük.

3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat, nagyjából téglalap alakúra, majd az ugyanannyi súlyú tölteléket rákenjük egyenletesen és feltekerjük.

A bejgliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, majd felvert tojással lekenjük. Ha megszáradt a tojás újra lekenjük és 200 fokos sütőben sütjük kb 20 percig.

Ebből az adagból 10 mini bejgli lesz.