Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A darált mákot, a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, a morzsát a tejjel kenhető masszává keverjük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, majd a vajat, sót, cukrot, élesztőt és végül a tejport belekeverjük. Gyorsan összedolgozzuk, majd 10 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőle és kb 10 percig pihentetjük.
3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztákat, nagyjából téglalap alakúra, majd az ugyanannyi súlyú tölteléket rákenjük egyenletesen és feltekerjük.
A bejgliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, majd felvert tojással lekenjük. Ha megszáradt a tojás újra lekenjük és 200 fokos sütőben sütjük kb 20 percig.
Ebből az adagból 10 mini bejgli lesz.