Mennyei almás béles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 1 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 1 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
Tetejére:
- tojássárga
Elkészítése:
A vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval. Jól összegyúrjuk. A tésztát 2 lappá nyújtjuk, majd margarinnal kikent tepsibe helyezzük az egyik tésztalapot.
Töltelék:
A meghámozott almát lereszeljük, leszűrjük, majd fahéjjal ízesítjük. Ha úgy érezzük, hogy nem túl édes, cukrozzuk. Rárakjuk a tölteléket a tepsiben lévő tésztalapra, majd lefedjük a süteményt a másik tésztalappal és megkenjük tojássárgával. A tetejét megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »