Meggyes tejes pite recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 45 dkg liszt
- 5 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 3-4 ek zsír
- 1 üveg magozott meggy (vagy: alma,szilva,körte,cseresznye barack stb.)
Elkészítése:
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal és a csipet sóval jól kikeverjük. Ezután beletesszük a tej felét és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék tejet. Ha jól összedolgoztuk, akkor az olajat is beleöntjük.
Ezután zsírral vastagon kikent nagyméretű gáztepsibe öntjük, és a lecsepegtetett, magozott meggyet rászórjuk a tetejére. A legvégén a tetejét meglocsoljuk 2-3 evőkanál kihűlt, olvasztott zsírral.
180 fokos, előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg szép piros ropogós nem lesz.
Ha kisült, forrón szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is finom ropogós marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Sütés közben is szoktam zsírt locsolni rá, amit a tepsi oldalra döntésével nyerek. Ezt locsolom arra a részre, ahol púposodik a pite.
Ha lazítanál a tésztán, egy pici szódát tehetsz bele, mint a palacsintánál.
Ha édesebben szereted, 8 kanál cukrot is tehetsz bele.
A meggyes tejes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »