Meggyes tejes pite recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 45 dkg liszt
- 5 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 3-4 ek zsír
- 1 üveg magozott meggy (vagy: alma,szilva,körte,cseresznye barack stb.)
Elkészítése:
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal és a csipet sóval jól kikeverjük. Ezután beletesszük a tej felét és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék tejet. Ha jól összedolgoztuk, akkor az olajat is beleöntjük.
Ezután zsírral vastagon kikent nagyméretű gáztepsibe öntjük, és a lecsepegtetett, magozott meggyet rászórjuk a tetejére. A legvégén a tetejét meglocsoljuk 2-3 evőkanál kihűlt, olvasztott zsírral.
180 fokos, előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg szép piros ropogós nem lesz.
Ha kisült, forrón szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is finom ropogós marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Sütés közben is szoktam zsírt locsolni rá, amit a tepsi oldalra döntésével nyerek. Ezt locsolom arra a részre, ahol púposodik a pite.
Ha lazítanál a tésztán, egy pici szódát tehetsz bele, mint a palacsintánál.
Ha édesebben szereted, 8 kanál cukrot is tehetsz bele.
A meggyes tejes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »