Meggyes tejes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 45 dkg liszt
  • 5 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 1 dl olaj
  • 3-4 ek zsír
  • 1 üveg magozott meggy (vagy: alma,szilva,körte,cseresznye barack stb.)

Elkészítése:

A cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal és a csipet sóval jól kikeverjük. Ezután beletesszük a tej felét és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék tejet. Ha jól összedolgoztuk, akkor az olajat is beleöntjük.

Ezután zsírral vastagon kikent nagyméretű gáztepsibe öntjük, és a lecsepegtetett, magozott meggyet rászórjuk a tetejére. A legvégén a tetejét meglocsoljuk 2-3 evőkanál kihűlt, olvasztott zsírral.

180 fokos, előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg szép piros ropogós nem lesz.

Ha kisült, forrón szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is finom ropogós marad.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Sütés közben is szoktam zsírt locsolni rá, amit a tepsi oldalra döntésével nyerek. Ezt locsolom arra a részre, ahol púposodik a pite.

Ha lazítanál a tésztán, egy pici szódát tehetsz bele, mint a palacsintánál.

Ha édesebben szereted, 8 kanál cukrot is tehetsz bele.