Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal és a csipet sóval jól kikeverjük. Ezután beletesszük a tej felét és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék tejet. Ha jól összedolgoztuk, akkor az olajat is beleöntjük.
Ezután zsírral vastagon kikent nagyméretű gáztepsibe öntjük, és a lecsepegtetett, magozott meggyet rászórjuk a tetejére. A legvégén a tetejét meglocsoljuk 2-3 evőkanál kihűlt, olvasztott zsírral.
180 fokos, előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg szép piros ropogós nem lesz.
Ha kisült, forrón szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is finom ropogós marad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés közben is szoktam zsírt locsolni rá, amit a tepsi oldalra döntésével nyerek. Ezt locsolom arra a részre, ahol púposodik a pite.
Ha lazítanál a tésztán, egy pici szódát tehetsz bele, mint a palacsintánál.
Ha édesebben szereted, 8 kanál cukrot is tehetsz bele.