Medvehagymás-sajtos zsemle recept
Elkészítése:
A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként zsemléket formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe veszünk, a szélétől elkezdjük a közepébe nyomni a tésztát és végül fejjel lefelé fordítva sütőpapíros tepsibe fektetjük távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
Hagyjuk 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a zsemléket, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A készítés lépései képekben megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

