Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás-sajtos zsemle recept

Medvehagymás-sajtos zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kis csokor medvehagyma (kb. 15 szál)
    • 50 dkg liszt
    • 7 dkg trappista sajt
    • 2 tk só
    • 2,7 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7-8 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként zsemléket formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe veszünk, a szélétől elkezdjük a közepébe nyomni a tésztát és végül fejjel lefelé fordítva sütőpapíros tepsibe fektetjük távolabb egymástól, mert még nőni fognak.

    Hagyjuk 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a zsemléket, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    A készítés lépései képekben megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá