Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Masnifánk recept

Masnifánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb. 25 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 3 púpos ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a por- és a vaníliás cukorral, a sütőporral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, és sima tésztát gyúrunk belőle. Ha ragadna, adjunk még hozzá kevés lisztet.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 5×8 cm-es téglalapokat vágunk belőle. Minden téglalapon függőlegesen (a rövidebb oldal mentén) 2 db kb. 2 cm hosszú bevágást ejtünk. A vágásokon áthúzzuk a tésztát 2 végét, hogy masni alakot formázzunk.

    Olajat forrósítunk, amibe fejjel lefelé rakjuk a fánkokat. (A lisztes rész kerül az olajban felülre.) Mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Porcukorral és lekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    Mindegy, hogy milyen formában, de nagy kedvencünk a fánk. Most egy masni alakút sütöttem. Egyszerű sütőporos tészta, a formázás sem nagy ördöngösség, de mégis a hagyományostól egy kicsit különlegesebb édesség. A gyerekek házi sárgabarack lekvárba mártogatták. Nem számoltam meg, hogy pontosan hány darab lett belőle, de két felnőttnek és két gyereknek pont elegendő egy finom leves után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá