Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás-aszaltszilvás molnárka recept

Mandulás-aszaltszilvás molnárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához

    • 230 g meleg víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 500 g kenyérliszt (bl-80)
    • 8 g vaníliás pudingpor
    • 20 g tejpor
    • 10 g szárított élesztő
    • 100 g kristálycukor
    • 75 g olvasztott vaj

    Töltelék

    • 30 szem aszalt szilva
    • 15 dkg natúr marcipán
    • 4 ek barna nádcukor

    Tetejére

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mandulapehely
    • jégcukor

    Mexikói díszítés

    • 50 g puha vaj
    • 20 g porcukor
    • 45 g finomliszt

    Elkészítése:

    A lisztet összeszitálom a vaníliás pudingporral és a tejporral.

    A hozzávalókat – a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe teszem. Dagasztás-kelesztés programot választom. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadom az olvasztott vajat is.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrom. 10 db kb. 100 g-os labdacsokra osztom, és letakarva 10 percet kelesztem.

    A tésztagolyót ovális lappá nyújtom, ráteszek 3 db aszaltszilvát és a vékonyra sodort marcipán rudat. Keskenyebb részénél fogva feltekerem, úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Megkenem tojásfehérjével, hogy véletlen se nyíljon szét. Sarkait összecsípem, alányomom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, és letakarva 45 percig kelesztem.

    Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra, közben elkészítem a mexikói díszítést: kikeverem a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba, vagy kis zacskóba töltöm.

    Egy tojást villával lazán felverek és lekenem vele a bucikat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórok a tetejükre. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomok mindegyikre. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm. Gázsütőnél tovább tart, 3-as fokozat először, majd 4-es fokozat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá