Mákos guba vanília sodóval recept

Elkészítése:
Mákos guba elkészítése:
A tejet megmelegítjük, majd két tojássárgával, 10 dkg cukorral , a mézzel , 1 evőkanál margarinnal és a vaníliás cukorral elkeverjük. A kifliket fél centi vastag karikákra vágjuk. Kivajazunk egy hőálló tálat. A kiflikarikák egyharmadát , sorban egymás mellé helyezzük a tálba. Erre egyenletesen rászórjuk a darált mák egyharmadát, majd a citrom reszelt héját. A korábban elkészített tej egyharmadát egy evőkanál segítségével apránként és egyenletesen a rakott kiflikre locsoljuk.
Ugyanígy még két réteget elkészítünk (kiflikarikák, mák, citromhéj, tej). 10-15 percig fóliával lefedve pihentetjük, hogy a kiflik felszívják a tejet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 percig sütjük. Én az utolsó 20 percben fóliával letakartam,hogy ne égjen meg a teteje.
Vanília sodó elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Apránként felengedjük a tejjel l, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Figyelni kell arra, hogy hűlés közben is sűrűsödni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »