Mákos guba vanília sodóval recept

Elkészítése:
Mákos guba elkészítése:
A tejet megmelegítjük, majd két tojássárgával, 10 dkg cukorral , a mézzel , 1 evőkanál margarinnal és a vaníliás cukorral elkeverjük. A kifliket fél centi vastag karikákra vágjuk. Kivajazunk egy hőálló tálat. A kiflikarikák egyharmadát , sorban egymás mellé helyezzük a tálba. Erre egyenletesen rászórjuk a darált mák egyharmadát, majd a citrom reszelt héját. A korábban elkészített tej egyharmadát egy evőkanál segítségével apránként és egyenletesen a rakott kiflikre locsoljuk.
Ugyanígy még két réteget elkészítünk (kiflikarikák, mák, citromhéj, tej). 10-15 percig fóliával lefedve pihentetjük, hogy a kiflik felszívják a tejet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 percig sütjük. Én az utolsó 20 percben fóliával letakartam,hogy ne égjen meg a teteje.
Vanília sodó elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Apránként felengedjük a tejjel l, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Figyelni kell arra, hogy hűlés közben is sűrűsödni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »