Mákos guba vanília sodóval recept
Elkészítése:
Mákos guba elkészítése:
A tejet megmelegítjük, majd két tojássárgával, 10 dkg cukorral , a mézzel , 1 evőkanál margarinnal és a vaníliás cukorral elkeverjük. A kifliket fél centi vastag karikákra vágjuk. Kivajazunk egy hőálló tálat. A kiflikarikák egyharmadát , sorban egymás mellé helyezzük a tálba. Erre egyenletesen rászórjuk a darált mák egyharmadát, majd a citrom reszelt héját. A korábban elkészített tej egyharmadát egy evőkanál segítségével apránként és egyenletesen a rakott kiflikre locsoljuk.
Ugyanígy még két réteget elkészítünk (kiflikarikák, mák, citromhéj, tej). 10-15 percig fóliával lefedve pihentetjük, hogy a kiflik felszívják a tejet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 percig sütjük. Én az utolsó 20 percben fóliával letakartam,hogy ne égjen meg a teteje.
Vanília sodó elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Apránként felengedjük a tejjel l, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Figyelni kell arra, hogy hűlés közben is sűrűsödni fog.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

