Mákos és diós bejgli recept
 
                            Hozzávalók : 4 fél kilós vagy negyed kilós rúdhoz
A tésztához:
- 1 kg finom liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1/2 kg margarin
- 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kis doboz tejföl /1,75/
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 60 dkg darált mák
- 60 dkg darált dió
- 40 dkg porcukor
- 1 l tej
- 2 db citrom reszelt héja
- 20 dkg mazsola
A tepsi kikenéshez:
- margarin vagy vaj
A tetejére:
- 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi összetevőt és begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez felforraljuk a tejet. A mákot és a diót elkeverjük 20-20 dkg porcukorral, 10-10 dkg lecsepegtetett mazsolával,reszelt citromhéjjal és annyi forró tejjel hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.
Elkészítés:
A tésztát nyolc egyforma részre osztjuk. A kis cipócskákat lisztezett deszkán vékonyra,téglalap alakúra kinyújtjuk. Négyet megkenünk dió,négyet mák töltelékkel. A tésztát felcsavarjuk,vajjal kikent tepsire tesszük. Letakarva fél órát pihentetjük. Felvert egész tojással lekenjük villával pár helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

