Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos és diós bejgli recept

Mákos és diós bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók : 4 fél kilós vagy negyed kilós rúdhoz

    A tésztához:

    • 1 kg finom liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 1/2 kg margarin
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kis doboz tejföl /1,75/
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 60 dkg darált mák
    • 60 dkg darált dió
    • 40 dkg porcukor
    • 1 l tej
    • 2 db citrom reszelt héja
    • 20 dkg mazsola

    A tepsi kikenéshez:

    • margarin vagy vaj

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A mazsolát beáztatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi összetevőt és begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez felforraljuk a tejet. A mákot és a diót elkeverjük 20-20 dkg porcukorral, 10-10 dkg lecsepegtetett mazsolával,reszelt citromhéjjal és annyi forró tejjel hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.
    Elkészítés:

    A tésztát nyolc egyforma részre osztjuk. A kis cipócskákat lisztezett deszkán vékonyra,téglalap alakúra kinyújtjuk. Négyet megkenünk dió,négyet mák töltelékkel. A tésztát felcsavarjuk,vajjal kikent tepsire tesszük. Letakarva fél órát pihentetjük. Felvert egész tojással lekenjük villával pár helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá