Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas vágott bucik recept

Magvas vágott bucik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 2 kk só
    • 0,5 dl olaj
    • 2 ek tejföl
    • 1 nagyobb méretű krumpli (kb. 15 dkg)

    Tetejére:

    • 1 tk szezámmag
    • 1 tk lenmag
    • 1 tk tökmag

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a maradék tejet és a tejfölt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Minden tésztát hosszúkás bucikká formázunk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe fektetjük, és 2 metszést ejtünk a tetején.

    A sütőt előmelegítjük. A bucikat 20 percet hagyjuk kelni. Lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal. 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Puha, finom. Remek szendvics alapanyag.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá