Madártej recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 ek cukor
- egy fél marék aszalt vörös áfonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
Ha már picit forr a tej, beletesszük a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan megfordítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
A tojássárgákat a cukorral és a pudinggal alaposan összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe.
Amikor már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd átöntjük egy tálba, rátesszük a tojáshabot, és megszórjuk a vörös áfonyával.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Aszalt áfonya helyett lehet rá mazsolát szórni, vagy aszalt meggyet.
A madártej kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

