Madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 ek cukor
- egy fél marék aszalt vörös áfonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
Ha már picit forr a tej, beletesszük a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan megfordítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
A tojássárgákat a cukorral és a pudinggal alaposan összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe.
Amikor már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd átöntjük egy tálba, rátesszük a tojáshabot, és megszórjuk a vörös áfonyával.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Aszalt áfonya helyett lehet rá mazsolát szórni, vagy aszalt meggyet.
A madártej kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »