Madártej recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 ek cukor
- egy fél marék aszalt vörös áfonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
Ha már picit forr a tej, beletesszük a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan megfordítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
A tojássárgákat a cukorral és a pudinggal alaposan összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe.
Amikor már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd átöntjük egy tálba, rátesszük a tojáshabot, és megszórjuk a vörös áfonyával.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Aszalt áfonya helyett lehet rá mazsolát szórni, vagy aszalt meggyet.
A madártej kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »