Madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 3 ek cukor
  • egy fél marék aszalt vörös áfonya
  • 3 tojás
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy citrom  reszelt héja

Elkészítése:

A tojásokat  szétválasztjuk, majd a fehérjéket  kemény habbá verjük.

A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral és a citromhéjjal  felforraljuk.

Ha már picit forr a tej, beletesszük a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan  megfordítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.

A tojássárgákat a cukorral és a pudinggal alaposan összekeverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleöntjük  a forró tejbe.

Amikor már besűrűsödött,  levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd átöntjük egy tálba, rátesszük a tojáshabot, és megszórjuk a vörös áfonyával.

Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Aszalt áfonya helyett lehet rá mazsolát szórni, vagy aszalt meggyet.