Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lőrinci húsleves recept

Lőrinci húsleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1-1 orja csont, karajcsont, tarjacsont
    • 50 – 60 dkg szegy vagy oldalas marhahús
    • 15 -20 db pucolt csirkeláb
    • 2 – 3 db csirke mellcsont vagy csontos része
    • 1 db egész pulykanyak vagy csontos része
    • 4-5 db sárgarépa
    • 4-5 db fehérrépa
    • 1 db közepes karalábé
    • 1 db közepes zellergumó
    • 1 db nagy krumpli mérettől függően
    • fél kelkáposzta mérettől függően
    • fél karfiol mérettől függően
    • 1 db nagy vöröshagyma
    • 4 – 5 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem zöldje összekötve fehér cérnával
    • 1 csokor zeller zöldje összekötve fehér cérnával
    • 2 db paradicsom fagyasztott is lehet
    • 2 db zöldpaprika fagyasztott is lehe
    • 10 – 15 szem egész fekete bors
    • 1 evőkanál zöldborsó nem fontos
    • 1 evőkanál  ételízesítő
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A húst, és csontot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldeket összekötjük.

    A megfelelő nagyméretű fazékba a húst, és a disznó – marha csontokat odarakom, annyi hideg vízbe főni, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely.

    Amikor felforr a víz, takarékra veszem, éppen annyira, hogy csak gyöngyözzön.

    Amikor már majdnem megfőtt a hús akkor a kimaradt csirke csontot, és lábat beleteszem, és az előkészített zöldségeket (be zöldségelem). Ízlés szerint sózom, teszek ételízesítőt, szemes fekete borsot.

    Amikor megfőtt, a gázt kikapcsolom, és 5 – 10 percet pihentetem. A zöldségeket, a húst, külön tálra kiszedem. A levest leszűröm.

    Grízgaluskával vagy levestésztával tálalom.

    Tipp:

    Esetleg fűszerként használható a szerecsendió, vagy a szerecsendió virág is. Ha színesebbre akarjuk a levest, akkor a vöröshagyma belső levelét ne vegyük le, gyönyörűen megfesti a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá